Returnări clopote fisurate

Un clopot vechi (ca si constructie sau material folosit) va fi imbunatatit folosindu-se material proaspat, nears. Ceea ce adaugam noi este intotdeauna fara impuritati (dupa cum puteti afla si din paginile referitoare la fabricarea clopotelor).

GARANTII:

La livrarea clopotului primiti un certificat care atesta calitatea materialului (bronzului din clopot) cat si un certificat de garantie de 20 de ani.

Pentru realizarea unui clopot de calitate cu un sunet placut si armonios, un factor important il constituie puritatea aliajului.
Oricat de vechi ar fi un clopot, acesta se poate returna in conditiile in care se ia o proba pentru ANALIZA SPECTRALA a materialului.

Ce NU trebuie sa contina un clopot:

Este important ca acesta sa nu contina nici unul din urmatoarele metale: ZINC/PLUMB/ALUMINIU. Motivul este simplu: ele afecteaza in mod negativ calitatea turnarii.
– Zincul, in combinatie cu staniu (cel care confera sunetul clopotului si trebuie sa fie in proportie de 22%), intra in reactie si materialul fierbe – rezulta astfel un clopot poros care nu are sunet si nu are rezistenta mecanica.
– Plumbul nu permite clopotului sa vibreze – altfel spus, il muteste.
Fara acestea, clopotul se poate returna chiar daca este necesara adaugarea de staniu pana la concentratia de 22%. Cu cat clopotele sunt mai vechi, cu atat este mai mare sansa ca materialul sa fie de calitate.

Pentru detalii legate de returnarea si sudarea clopotelor de patrimoniu, accesati sectiunile dedicate, in meniul lateral al siteului nostru.

ADRESA:
Loc. Satulung, Str. Mogosesti, nr.455, Maramures - Romania 47.582276,23.413735

Acordarea clopotelor se face la cea mai mare turnatorie din lume, firma ROYAL EIJSBOUTS din Olanda.

TELEFOANE:

Administrator:
Ing. Dipl. ELENA BOROTA STOICA 0720-534.047 / 0726-137.288
Departament Comercial:
Ing.Ec. BOTA RAMONA 0731-551.946 / 0262-210.018
Departament Tehnic:
Borota Stoica Beniamin 0743-163.331

E-mail: clopoteblotor@yahoo.com

PASIUNEA PENTRU CLOPOTE!

Clopotul este o opera de arta, care trebuie sa dainuie peste veacuri si privindu-l astfel consideram ca clopotului si anume ornamentarea, iconografia, textul arhaic romanesc, patinarea si slefuirea sunt deosebit de importante conferindu-i in timp valoare istorica.