clopote

Primul pas in elaborarea unui clopot il constituie proiectarea sablonului, etapa importanta deoarece aceasta determina forma suava a clopotului, timbrul muzical, rezonanta si nota acestuia. Profilul clopotelor Blotor este specific rusesc, cu tonalitate grava, caracteristica Bisericii Ortodoxe.

Faurirea clopotelor se face cu o mare maiestrie si pricepere; tehnologia fabricarii si turnarii acestora a fost concretizata in urma unui studiu aprofundat al clopotelor de pe piata ruseasca, rusii avand cea mai vasta experienta in turnarea clopotelor. Colaborarea stransa cu turnatoriile Germane, Olandeze si Engleze a avut un rol semnificativ atat in perfectionarea noastra ca si turnatori profesionisti, cat si a clopotelor noastre ca fiind cele mai bune clopote din Romania.

Calitatea clopotelor poate fi observata usor si de catre “necunoscatori” analizand suprafata acestora care nu trebuie sa prezinte fisuri, pori sau alte defecte de turnare. Clopotelor Blotor se disting printr-o calitate deosebita atat a turnarii cat si a sunetului.