Manastirea Sfanta Ana Rohia, Maramures are clopote noi de la Clopote Blotor.

Manastirea Rohia este cunoscuta ca fiind una din cele mai reprezentative lacasuri de cult atat din tara cat si strainatate fiind vizitata de mii de pelerini anual pentru a gasi linistea si pacea interioara. Manastirea este asezata pe coama unui deal, in mijlocul unei paduri de stejar, integrandu-se armoios in peisaj, realizand o punte catre Rai.

Ctitoria Manastirii Rohia este legata de persoana preotului ortodox roman Nicolae Gherman (1877-1959), paroh in satul de la poalele Dealului Viei – locul unde se afla in prezent manastirea. Preotul a zidit manastirea in anul 1923 in memoria fiicei sale Anuta pe carea pierdut-o la varsta de 10 ani.

Clopote Blotor a scris o pagina in istoria manastirii, realizand un set de clopote in armonie care sa imbogateasca imaginea lacasului de cult dupa cum urmeaza:

  • clopot 1905 kg, nota Do#,
  • clopot 1132 kg, nota Mi,
  • clopot 476 kg, nota La

Astfel ca, in data de 28.08.2019, clopotele au fost sfintite de catre P.S.Iustin Episcopul Maramuresului si Satmarului, Staretul Manastirii Arhim. Macarie impreuna cu un sobor de preoti, la slujba arhiereasca au participat de fata fiind sute de credinciosi.

Multumim tuturor celor implicati in acest proiect si ne bucuram ca am reusit inca o data sa realizam clopote de inalta calitate pentru cei prezenti si pentru cei ce vor veni.