Parohia “Sfintii Trei Ierarhi” Flamanzi, jud. Botosani

In localitatea Flamanzi din jud. Botosani loc in care s-a scris o pagina in istoria romanilor, la Biserica “Sfintii Trei Ierarhi” a avut loc conferinta de primavara a protopopiatului Halau, jud. Botosani, sustinuta de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei IPS Teofan, conferinta precedata de Sfanta Liturghie de o inalta traire duhovniceasca.
La eveniment au participat un numar de aproximativ 100 de preoti si mai multi mireni din localitate si imprejurimi.

In cadrul conferintei prezidata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, au fost dezbatute o serie de subiecte teologice, urmate de o prezentare video a activitatii CLOPOTE BLOTOR, de catre reprezentatul firmei.

Biserica “Sfintii Trei Ierarhi” din localitatea Flamanzi este relativ noua, datand din anul 1999, astazi putand fi admirata in forma finala. Tot atunci a fost desemnat si preotul paroh Constantin Pataca pentru a desavarsi lucrarile de finalizare a Sfantului locas, precum si a pastoririi credinciosilor din parohie. Cu aceasta ocazie ii multumim domniei sale pentru invitatie si pentru primirea calduroasa.

Biserica este impodobita cu sase clopote faurite de Clopote Blotor , toate automatizate cu programare si ciocanel exterior, dupa cum urmeaza: * clopot 476 kg – nota La,
* clopot 283 kg -nota Do,
* clopot 168 kg -nota Re#,
* clopot 84 kg -nota Sol,
* clopot 42 kg -nota Si.