,,Glasul clopotelor din Sisesti se va face auzit pana in Baia Mare”

Duminica 13.05.2018, s-a oficiat slujba de sfintire a clopotelor de catre Preasfintitul Parinte Episcop Iustin, impreuna cu preotul paroh Ioan Octavian Andreica,  Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale “Sfanta Treime” din Baia Mare, Protos Mihail Bud, staretul Manastirii Budesti, Pr. Fabian Coroian, protopopul de Baia Mare, precum si preoti parohi din localitatile invecinate.

Cu aceasta ocazie speciala, Preasfintitul Parinte Episcop Iustin a adresat mai multe cuvinte de lauda si multumire la adresa noastra, fiind incantat de clopotele produse de Turnatoria de clopote Blotor, acesta afirmand ca: “Glasul clopotelor din Sisesti se va face auzit pana in Baia Mare“, de asemenea fata de d-nul Blotor Gabriel Radu, Preasfintiul Parinte Episcop Iustin  a spus ca este un “artist in faurirea clopotelor“. Multumiri au fost adresate si din partea preotului paroh Ioan Octavian Andreica, pentru care suntem incantati si  recunoscatori fata de cele relatate.

La aceasta Sfanta Biserica din Sisesti, jud. Maramures, Turnatoria de clopote Blotor a realizat un ansamblu de clopote  dupa cum urmeaza:

–   clopot   925 kk     –    Fa

–   clopot  566 kg      –    Sol#

–   clopot    120 kg    –     Fa

–   clopot   70 kg       –     Sol #